Zábavné vzdělávání pro děti:

Zábavné vzdělávání pro děti


  • Milí rodiče a děti,

svátky jara s aprílovým počasím máme za sebou, řada z Vás se zúčastnila naší velikonoční stezky, za což jsme velmi rády a dle Vašich ohlasů se stezka líbila :-)

Pro tento týden jsme vybrali téma ,,Zápis do ZŠ,,. V těchto dnech by probíhaly zápisy na Vámi vybrané základní školy, ale vzhledem k aktuálním opatřením není osobní přítomnost na školách povolena :-(. Ale máte možnost si zápis vyzkoušet s dětmi doma společně.
Úkolů jsme vybrali více a z širokého spektra. Děti nemusí plnit úkoly všechny, ale projděte společně všechny typy úkolů, abyste zjistili, kde má Vaše dítě nedostatky, této oblasti (oblastem) věnujte pak zvýšenou pozornost. Ideálně věnujte jedno odpoledne tomu, že si s dětmi popovídáte o tom, jaký je rozdíl mezi školou a školkou, co je ve škole čeká, na co se mohou těšit :-). Pokud ještě nemáte vybranou školní tašku či penál, můžete je společně vybrat. 

V zábavných úkolech najdete také doporučení, co by dítě mělo zvládat před nástupem do základní školy. Tento dokument si pročtěte, kdyby Vám něco nebylo jasné, neváhejte se na nás obrátit.
Mimo to najdete v zábavných úkolech pracovní listy na procvičení grafomotoriky (nezapomínejte na správný úchop a tlak na podložku - zašleme Vám přes messenger a WhatsApp názorné video), správné pojmenování protikladů (zvládnout můžete i bez pracovních listů během vycházek), procvičení homonym (slova se stejnou podobou, ale odlišným významem), ale také úkoly na procvičení zrakového vnímání - prostorová orientace, detaily mezi obrázky, vyhledávání shodné skupiny obrázků a skrytých obrázků. Zaměříme se také na opakování geometrických tvarů, počtů a grafického znázornění číslic.  Nesmí chybět ani procvičení počátečních hlásek (či slabik) ve slovech, kdo již zvládá bez problémů, může si procvičovat hlásky i slabiky koncové a následně si společně můžete zahrát slovní fotbal. Společně si můžete procvičit také rýmy :-)
Vyzkoušejte si také zavazování tkaniček, jako návod Vám posíláme básničku, která by Vám mohla učení usnadnit. Komu se povede, můžete nám poslat video, na kterém si zavazuje tkaničky a říkáte si u toho básničku. 


Nejdřív uzlík ze dvou konců, Jedna smyčka, druhá smyčka,
potom na tom kratším kličku. k tomu ještě malá klička.
Pak obtočit druhým koncem, Utáhni to trošičku,
provléknout tím očkem smyčku - ať máš hezkou mašličku!
- a už koukáš na mašličku !

V pracovních sešitech si děti mohou vypracovat tyto strany :
oranžový sešit str. 24, zelený sešit str. 24,
Standa a Deniska v zeleném sešitu str. 19 a v modrém strany 21 a 24.

Přejeme Vám hezký, byť chladnější týden .....  

Vaše paní učitelky :-)